Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy

maanantai 3. joulukuuta 2012

Tervetuloa rakentamaan Etelä-Suomen matkailuverkostoa!

Matkailija ei tunne kaupunkien eikä maakuntien rajoja. Sen vuoksi kehitämme TouNet -hankkeessa– vihdoinkin – matkailua koko Etelä-Suomessa.

TouNetissä on useita pieniä osaprojekteja: myös Länsi-Uudenmaan matkailustrategian tekeminen on yksi TouNetin osaprojekti. Tässä on puolestaan tietoa Minno-projektista, jossa on tavoitteena rakentaa Etelä-Suomen maakuntarajat ylittävä toimiva matkailuverkosto. Etelä-Suomi on tässä Uusimaa, Päijät-Häme ja Häme. Mitä tämä matkailuverkosto tarkoittaa ja miten kiinnostuneet voivat tulla mukaan?

Rakennettavien verkostojen suuntana on Itämeren alueen matkailuyhteistyöhön liittyminen. Suuressa maailmassa yksittäinen kaupunki Suomesta on pieni, samoin koko Suomi. Tämän vuoksi muutama vuosi sitten lähdettiin rakentamaan Itämeren alueen brändiä ja yhteistyötä niin matkailua kuin muutakin yritystoimintaa ajatellen. Yritykset, kuin myös kehittäjätahot, hyötyvät näistä innovatiivisista verkostoista.

Verkostojen tavoitetta tai toimenpidesuunnitelmaa emme vielä osaa sanoa, sillä sen päättävät projektiin osallistujat. Tässä on projektin aikataulu ja tekemiset:

- Joulukuu 2012: haluttu tulevaisuus, big picture 2050
- Tammi-maaliskuu 2013: halutun tulevaisuuden konkretisointi, tutkimustyö yrityksissä ja muissa matkailualan organisaatioissa.
- Huhtikuu 2013: keinot ja toimenpiteet haluttuun tulevaisuuteen pääsemiseksi, työpajat tai jokin muu haastatteluissa vahvasti esille tullut menetelmä.
- Syksy 2013: Etelä-Suomen matkailuverkosto rakennettu ja valmiina toimimaan.

Viime viikolla teimme jo pienellä ryhmällä Etelä-Suomen tulevaisuuttaa vuoteen 2050. Tästä ’halutusta tulevaisuudesta’ tulee viitekehys, johon lähdemme luotaamaan haastatteluita. Käy tutustumassa näihin tulevaisuuskuviin www.silab.fiKun sinua alkaa kiinnostaa, joko yksin tai yhteistyössä naapurin kanssa, tule mukaan Minnoon!

Teemme tässä projektissa tiiviissä yhteistyössä Novagon Jukka Punamäen kanssa, ja hänen kauttaan olemme projektin seuraavassa vaiheessa tammi-maaliskuussa yhteydessä Länsi-Uudenmaan yrityksiin. Eli sitäkin kautta kutsumme sinut mukaan. Minno voi olla mahdollisuus työstää Länsi-Uudenmaan strategiatyössä esiin nousevia ideoita – tai se on ovi yhteistyöhön juuri sinun yrityksesi kaipaamaa erityisosaamista tarjoavan yritysten kanssa.

Leena Grönroos, HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti