Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy

perjantai 18. elokuuta 2017

Kokemuksia työharjoittelusta Lumossa

Hangossa maistui pizza!
Työharjoittelu oli sana, joka oli ollut mielessäni jo hyvin pitkän aikaa. Kyseessä ei ollut mitenkään
negatiivinen ajatus, päinvastoin olin odottanut innolla pääseväni kokeilemaan asioita konkreettisesti. Vihdoin tuli tilaisuus koulun sekä oman arjen kannalta, että pystyin hakemaan paikkaa ja sainkin sen Länsi-Uudenmaan Lumo Matkailu Oy:stä.

Työhaastattelu oli asiallisen rento ja työnkuvaus uusi ja tuntematon. Lähes kaikki työnkuvaan liittyvät tehtävät olivat minulle tuttuja termejä, mutta konkreettista kokemusta digimarkkinoinnista tai toimistotyöstä ei minulla ollut.

Niin olen siis Sampo ja opiskelen liiketaloutta Laurea Ammattikorkeakoulussa ja suoritin työharjoittelun ensimmäisen osan hieman yli 3kk Lumossa. Kirjoittelen hieman omia tekemisiä ja ajatuksia kesän varrelta.

Avoin uudelle
Maanantaina 15.5.2017 astuin itselleni hyvin vieraaseen maailmaan. Työkalunani oli tietokone ja työpisteeni äärellä oli pehmeä tuoli sekä sähköinen pöytä, jonka korkeutta pystyi säätämään nappia painamalla. Vaikka olin valmistautunut henkisesi toimistotyöhön, kesti muutama päivä tottua tilanteeseen.  Tietokoneet eivät ole ikinä olleet se minun juttuni, joten sopeuduttuani toimiston tuoliin oli otettava avoin mieli kaikelle uudelle sillä luvassa olisi laaja kattaus täysin uutta tietoa.

Hyvät perustukset mahdollistavat kaiken
Alussa opiskelin itse sekä Jukan avustuksella paljon asioita, jotka antoivat hyvän pohjan tulevaa varten. Otti oman aikansa, että ohjelmien käytöstä tuli ns. rutiinia ja pystyin käyttämään erilaisia tapoja sekä muuttelemaan ja kokeilemaan asioita.
Tämän kaltainen työ loi mahdollisuuden rakentaa pohjatiedon päälle omia kokeiluja, joka ruokki omaa motivaatioita työtä kohtaan. Omilla kokeiluilla saatoin viedä asioita eteenpäin ja parempiin tuloksiin, mutta tärkeintä oli mahdollisuus kokeilla asioita ja nähdä miten ne oikeasti toimivat. 

Google Adwords, uutiskirjeet, Facebook mainokset sekä analytiikan seuranta oli omalla kohdallani asia, josta sain paljon kokemusta ja oppia varsinkin omien kokeilujen kautta. Opin pitämään kirjaa ja seuraamaan raportteja niin, että pystyin reagoimaan tilanteisiin nopeasti.

Mielestäni oli oman mielenkiinnon ja oppimisen kannalta huikeaa, että sain alkuvaiheen jälkeen vastuuta ja tehdä asioita itsenäisesti. Vastuu sai työn tuntumaan arvokkaalta sekä tietysti vastuualueella onnistumiset ruokkivat hyvin paljon itseluottamusta. Digitaaliseen maailmaan hyppääminen oli minulle hyvin avartava kokemus ja opin hyvin paljon asioita, jotka ovat varmasti todella tärkeitä tulevaisuuden kannalta.

Mukava työpaikka motivoi tulevaan
Olen hyvin iloinen että tulin valituksi Lumon tiimin ja pääsin työharjoitteluun sellaiseen paikkaan, mistä jäi kokemuksia sekä oppia. Työilmapiiri toimi mielestäni täydellisesti, sillä kysymykset ja keskustelut käsiteltiin loppuun asti! On paljon miellyttävämpi tehdä töitä, jos tietää jo valmiiksi saavansa neuvoja ja apua.

Makoisimmat kokemukset kesältä olivat ehdottomasti työmatka Tuomaksen kanssa Hangon Regattaan sekä Facebook live lähetysten kuvaamiset. Oli mukavaa, kun sai päivän aikana rikkoa rutiineja ja käydä vaikka kuvaamassa kuvia tai tehdä etäpäiviä. Pääasia oli, että työt tulivat tehdyksi hyvin ja aikataulussa! 

Kiitos!
Nyt pääsen aloittamaan oman kesälomani! Voisin vannoa että käyn ainakin kerran, jossain etelärannikon kohteista loman aikana. Syksyllä puhaltavat uudet tuulet ja lähden kohti Berliiniä, jossa jatkan opintojani. Toivon ja uskon, että tämä kokemus antoi minulle paljon työkaluja sekä oppia tulevaisuuden varalle!

Suuri kiitos, koko Lumon porukalle!


Sampo

1 kommentti:

  1. Suuri kiitos Sampo erittäin hyvästä työstä! Oli ilo työskennellä kanssasi. Jukka

    VastaaPoista