Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Länsi-Uudenmaan matkailu

Länsi-Uusimaa on monipuolinen usemman kunnan muodostama kokonaisuus pääkaupunkiseudun välittömässä läheisyydessä. Kunnat, jotka lasketaan kuuluvaksi Länsi-Uusimaahan ovat Hanko, Raasepori, Lohja (johon vuoden vaihteessa liittyvät Nummi-Pusula ja Karjalohja), Inkoo, Siuntio, Karkkila, Vihti ja Kirkkonummi. Alueeseen kuuluvat kunnat hieman vaihtelevat riippuen määrittelijästä.

Länsi-Uusimaa muodostaa erittäin monipuolisen ja mielenkiintoisen matkailullisen kokonaisuuden. Meri ja saaristo, järvet, ruukit, ruotsinkielisyys, mielenkiintoinen historia, upeat kärkikohteet kuten Hanko, Tammisaari, Mustio, Tytyri, jne. luovat matkailulle otollisen pohjan.

Suurin alueen etu matkailullisesti on tietenkin sijainti. Metropolialue ja sen miljoona asiakasta ovat aivan vieressä. Lisäksi Suomen isoin lentokenttä on vajaan tunnin ajomatkan päässä. Vastaavasta sijainnista monet muut suomalaiset matkailualueet voivat vain unelmoida.

Kuitenkin jostain syystä matkailu ei ole alueella kehittynyt niihin mittoihin mihin sillä olisi luontaisesti edellytykset. Toki alueelta löytyy menestyneitä yrittäjiä, mutta kokonaisuutena Länsi-Uusimaa nukkuu vielä "ruususen unta".

Tilanteeseen on tulossa muutos. Alueen kehitysyhtiö, Novago, on palkannut uuden työntekijän nimikkeellä Länsi-Uudenmaan matkailun aluekoordinaattori. Koordinaattorin tehtävänä on kehittää alueen yhteistyötä ja vihdoin nostaa matkailu alueella siihen asemaan mihin se kuuluu. Allekirjoittanut on tämä henkilö. Tässä blogissa kerron työn edistymisestä ja nostan esiin ajankohtaisia alueen matkailuun liittyviä asioita. Työt alkakoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti