Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy

maanantai 5. marraskuuta 2012

Matkailustrategia

Ensimmäisiä tehtäviä aluekoordinaattorin pöydällä on tehdä Länsi-Uudenmaan matkailustrategia. Ja tietenkään koordinaattori ei varsinaisesti strategiaa tee, vaan laajassa yhteistyössä yrittäjien, viranomaisten ja muiden tahojen kanssa luodaan yhteinen visio ja tahtotila. Koordinaattori ainoastaan toimii sihteerinä.

Strategiatyö ei ole helppoa. Matkailu, ja varsinkin laajan alueen matkailu, on niin monipuolinen ja monisyinen asia, että kaiken mahduttaminen yhteen paperiin niin, että kaikki alueen toimijat sen sisäistävät, on melkeinpä mahdotonta. Tärkeintä onkin itse prosessi ja sen kuuluisan yhteisen tahtotilan löytyminen. Strategian sisällä tehtävät valinnat ovat tietenkin tärkeitä, mutta tärkeintä on se, että edes jokin valinta on tehty.

Strategiatyö on aloitettu. Länsi-Uudenmaan matkailuyrittäjät olivat koolla Fiskarsissa 4.10.2012. Tilaisuudessa keskusteltiin yleisesti alueen asioista ja käytiin yrittäjien esille nostamia asioita läpi ryhmätöissä. Paikalla oli noin 70 alueen matkailuvaikuttajaa. Eli hyvä startti työlle.

Prosessi etenee niin, että strategiatyön ohjausryhmä yhdessä koordinaattorin kanssa on suunnitellut aikataulun työlle. Strategian konkreettista sisältöä työstämään on nimetty työryhmä. Ryhmässä on Lohjan, Raaseporin ja Hangon kaupunkin edustajat, kaksi työntekijää Novagosta ja loput yrittäjiä, joita on 9 kappaletta. Ryhmän puheenjohtajana toimii Tero Eskola Päiväkummusta. Virkamiesten läsnäolo on tärkeää, mutta pääpaino on nimenomaan yrittäjissä.

Tavoite on, että strategia valmistuu vuoden 2013 alussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti