Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy

maanantai 22. joulukuuta 2014

Ansaittu näkyvyys ja yhteistyö

Lumo on valinnut kolme keskeistä
markkinointikanavaa oman toimintansa pohjaksi. Nämä ovat sähköinen näkyvyys, ansaittu näkyvyys ja alueen sisäinen markkinointi. Eli toisin sanoen Lumo ei lähde painamaan 100 000 esitettä tai perusta valtavaa messualuetta Matkamessuille, vaan panostaa ennen kaikkea vahvasti kustannustehokkuteen.

Näistä kolmesta ansaittu näkyvyys on Lumon näkökulmasta varmastikin se tärkein. Ansaittu näkyvyys tarkoittaa eri medioissa, kuten lehdissä ja blogeissa kirjoitettuja (tai vaikkapa videoituja) juttuja. Eli sellaisia juttuja, jotka eivät ole mainoksia, vaan aitoja kiinnostavia sisältöjä. Ansaitun näkyvyyden edistäminen on nimittäin juuri sellaista toimintaa jota Lumo voi tehokkaasti edistää. Yksittäisen hotellin tai ravintolan voi olla vaikeaa houkutella toimittajia tai bloggareita alueelle, mutta kun Lumo tarjoaa medialle vaikkapa houkuttelevan lähiruokapäivän Länsi-Uudenmaan alueella, niin mahdollisuus saada toimittajia alueelle on paljon suurempi.

Bloggarivierailut joulukuussa

Tämä on yksi tärkeimmistä esimerkeistä siitä, että yhteistyössä on voimaa. Lumo muodostaa yritysten välisen verkoston, joka voi yhdessä suunnitella kierroksia ja kutsua mediaa paikalle. Viimeisin esimerkki oli 13-14.12 viikonloppu. Lumo järjesti yhdessä yritysten ja kuntien kanssa kaksi bloggarimatkaa alueelle; lauantaina Länsi-Uudenmaan joulumarkkinat teemalla ja sunnuntaina Länsi-Uudenmaan jouluruoka teemalla. Lumo suunnitteli, organisoi ja maksoi bussin, ym maksut. Yritykset tarjosivat sisällön omissa kohteissaan. Lopputuloksena oli seuraavat kirjoitukset:

http://hannansoppa.com/menneen-ajan-joulumarkkinat/
http://sillasipuli.blogspot.fi/2014/12/lumon-matkassa-joulumarkkinoilla.html
http://queen-ariel.blogspot.fi/2014/12/lumon-jouluretki.html#.VJQlhF4gKA
https://elamanmakuinen.wordpress.com/2014/12/17/joulun-ajan-markkinamarathon-lansi-uudellamaalla/
http://www.andalusianauringossa.com/2014/12/lumoava-lansi-uusimaa.html
http://hannansoppa.com/lansi-uudenmaan-lampoinen-joulu/
http://avaruusasema.com/blogi/2014/12/turistina-lantisella-uudellamaalla.html
http://prinsessanoppi-lapetiteprincesse.blogspot.fi/2014/12/luukku-20-lansi-uudenmaan-joulukierros.html
http://pumpkin-jam.blogspot.fi/2014/12/luukku-21-lahtekaamme-lansi.html

Kustannustehokkuus

Nyt kysymys kuuluu, kuinka paljon olisi pitänyt maksaa rahaa, että olisi saanut vastaavan näkyvyyden vaikkapa ostetuilla bannereilla Hesarissa. Väitänpä, että ei välttämättä millään rahalla.

Nyt teemoina olivat joulumarkkinat ja ruoka. Seuraava teema voisi olla vaikka talvinen liikunta Länsi-Uudellamaalla tai hyvinvointia luonnosta ja kylpylöistä. Teemoja riittää. Ja tietysti työssä nojaudutaan aina Länsi-Uudenmaan uuteen matkailubrändiin.

Kiitos kaikille hienosti vedetystä viikonlopusta. Palaute (kuten blogeista voitte lukea) oli erinomaista. Ja tämä oli vasta ensimmäinen kerta. Jatkossa vaan trimmataan konetta vielä hienompiin suorituksiin!

Jukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti