Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy

keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Tokiossa

Lumo oli markkinoimassa Länsi-Uudenmaan aluetta Tokiossa marraskuun lopulla yhdessä Viron ja Latvian kumppaneiden kanssa. Toiminto oli osa Caito -hanketta.

Tapasimme muutamia matkajärjestäjiä heidän toimistoillaan Tokiossa ja sen lisäksi järjestimme Latvian suurlähetystössä täysin oman tilaisuuden matkanjärjestäjille ja agenteille, jossa GoRural tuote esiteltiin. Paikalle saapui noin 40 vierasta.

Shigeyoshi Noto Foresight Marketingista  aloitti tilaisuuden kertomalla hiukan Suomesta, Virosta, Latviasta ja Caito-hankkeesta. Seuraavaksi näiden kolmen maan suurlähetystöjen edustajat pitivät puheenvuorot ja toivottivat vieraat tervetulleiksi.

Pääpuhujina oli tietenkin minä Lumon edustajana, Raili Mengel Ertosta (Estonian Rural Tourism Association) ja Asnate Ziemele LaukuCelotajsta (Latvian Country Tourism association). Olimme tehneet yhteisen esityksen, jonka tarkoituksena oli nivoa nämä kolme maata tiukasti yhdeksi tuotteeksi ja kärkenä nimenomaan maaseutumatkailu. Tuote on Japanissa verrattain uusi ja siksi itse tuote pitää kuvailla melko tarkkaan.

Esityksen jälkeen järjestettiin coctail-tilaisuus johon olimme tuoneet ruokaa omista maistamme. Maistatimme myös paikallisia juomia.

Kokemukset

Lähdin Japanista positiivisilla mielillä. Taskussa yli kolmekymmentä käyntikorttia ja useiden agenttien ja matkanjärjestäjien kannustavat puheenvuorot siitä, että tuotteelle on varmasti kysyntää. Toimijoita oli laidasta laitaan, joten kaikilla oli hiukan erilaisia näkemyksiä asiasta.

Muutamia oleellisia pointteja
  • Tuotteet pitää tuotteistaa kunnolla. Kellonajat, hinnat, ym tiedot. Jos tarjoat kaikkea, et tarjoa mitään.
  • Tapaamamme toimijat olivat jo tuttuja Suomen markkinan kanssa (Viro ja Latvia uudempia ja näin myös vähän vieraampia). Monet tunsivat Fiskars Villagen. Kuitenkin Länsi-Uudenmaan tuotteistaminen osaksi Japanilasten matkaa voi tuottaa haasteita. Päiväreissut Helsingistä ovat hyvinkin mahdollisia, mutta yöpyminen vaatii työstämistä. Kuten mainittu, tuote on uusi, ja siksi myös sen tuotteistaminen ja asiakkaille markkinointi vaatii työtä. Monet kuitenkin puhuivat myös markkinoiden muutoksesta, indisten määrän kasvusta ja online kanavien tulemisesta mukaan kuvioon.
  • Osa toimijoista puhui markkinointiyhteistyöstä Japanissa – eli Länsi-Uudenmaan tulisi osallistua markkinointikustannuksiin Japanissa yhdessä matkanjärjestäjien kanssa.
  • Prosessi on verrattain hidas ja vaatii luottamusta toimijoiden välillä.
  • Puhetta oli myös erikoisryhmistä, kuten liikunnasta, koulutuksesta, ym.
  • Tapasin myös Rakutenin edustajan ja olemme aloittaneet keskustelun, josko saisimme Johkun ja Rakutenin keskustelemaan rajapinnan kautta.

Aikaisemmin Caito-hankkeessa

Tässä muutamia juttuja, joita on hankkeessa jo tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti