Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy

tiistai 6. helmikuuta 2018

Outdoors Finland

Olen jutellut viimeisen puolen vuoden aikana useiden eri toimijoiden kanssa liittyen Outdoors Finlandiin. Monasti keskustelukumppanini ovat olleet epätietoisia siitä, mitkä toimijat ovat mukana ja kuka vastaa mistäkin.

Yritän tässä hieman selventää tilannetta.


Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu

Outdoors Uusimaa hanke – yhdessä Laurean kanssa. Hanke päättynyt 31.12.2017.

Hankkeella haetaan ratkaisua maaseudun matkailuyritysten ongelmaan luoda kokonaisvaltaisia, kansainvälistä asiakasta paremmin palvelevia kokonaisuuksia pyöräily- ja ratsastusreittien ympärille.

Vastuuhenkilö: Leena Grönroos.
Rahoittaja: Ma​nner-S​uomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020, Uudenmaan ELY-keskus


Laurea Ammattikorkeakoulu

Outdoors Uusimaa hanke – yhdessä Haaga-Helian kanssa. Hanke päättynyt 31.12.2017.

*Kehittää Uudenmaan alueen keskeisiä pyöräilyreitistöjä
*Edistää pyöräilyreitistöjen matkailukäyttöä
*Tukea reitistöjen varrella olevia palveluntuottajia ja yrityksiä tuotteistamaan kansainvälisiä matkailijoita kiinnostavia matkailupalveluja reitistöjä hyödyntäen
*Tuottaa sisältöä digitaalisiin markkinoinnin ja myynnin jakelukanaviin
*Kartoittaa Uudenmaan alueen potentiaaliset ratsastusreitistöt
*Tukea reitistöjen varrella olevia palveluntuottajia ja yrityksiä tuotteistamaan kansainvälisiä matkailijoita kiinnostavia matkailupalveluja

Vastuuhenkilö: Merja Iiskola 
Rahoittaja: Ma​nner-S​uomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020, Uudenmaan ELY-keskus


Business Finland – Visit Finland

Outdoors Finland –kehittämishanke

Ohjelma jakaantuu kahteen osaan: mikro- ja pk –yritysten kansainvälistymisen edistämiseen ja luonto- ja reitistökohteiden laadun ja elämyksellisyyden kehittämiseen.

Vastuuhenkilö: Leena Yli-Piipari
Rahoittaja: Manner-Suomen maaseutuohjelma


Lahden ammattikorkeakoulu

Outdoors Finland -kehittämishanke

Outdoors Finland -hanke luontoaktiviteettien valtakunnallisten verkostojen katto-ohjelma. Tutkimuksissa on havaittu, että maaseudun mikro- ja pk –yritykset voivat menestyksellisesti toimia kansainvälisillä markkinoilla ja niiden kohdalla luontoon pohjautuva markkinointi on erityisen tehokasta. Ohjelmassa pyritään sekä parantamaan Suomen luontomatkailun näkyvyyttä kuluttajien keskuudessa kansainvälisillä markkinoilla että lisäämään yritysten pääsyä kansainvälisiin jakelukanaviin. 

Hanke on jatkoa Outdoors Finland Etelä -hankkeelle.

Vastuuhenkilö: Pirjo Räsänen
Rahoittaja: Manner-Suomen maaseutuohjelma 

Outdoors Finland etelä – hanke päättynyt

Outdoors Finland Etelä -hanke toimii Uudenmaan, Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueella Manner-Suomen maaseudun kehittämisrahoituksen turvin. Sen toteuttamaan Outdoorsfinland.fi -retkeily-portaaliin on koottu pyöräily-, retkeily- ja melontareitit sekä erilaiset matkailupalvelut. Outdoorsfinland.fi -retkeilyportaali on tarkoitettu kaikille, jotka hakevat uutta tapaa viettää virkistävä retkeily- ja ulkoilupäivä tai kokonainen retkeilyloma Suomessa. Reitit kattavat tällä hetkellä Etelä-Suomen viisi maakuntaa. Portaali laajenee jatkossa koko Suomeen. Outdoors Finland Etelä -hanke kuuluu osana Matkailun edistämiskeskuksen hallinnoimaa Outdoors Finland -kehittämisohjelmaa.

Vastuuhenkilö: Pirjo Räsänen
Rahoittaja: Manner-Suomen maaseudun kehittämisrahoitusToimija joka myy Outdoors Finland ja Outdoor Active porttaalin näkyvyyttä / käyttöoikeutta.

Vastuuhenkilö: Pirjo Räsänen
Rahoittaja: ei rahoitusta


Outdoor Active

Saksalainen iso ulkoilma-aktiviteetteja promoava yritys, joka tarjoaa omaa teknologiaan ja näkyvyyttään suomalaisten toimijoiden käyttöön.Uudenmaan liitto

Uudenmaan liitto on ostanut näkyvyyttä Outdoors Finland porttaalista reitistöille jotka on tuotettu Outdoors Finland etelä -hankkeessa. Näkyvyys on ostettu vuoteen 2019 asti.
Lisäksi Uudenmaan liitto on ostanut palvelun niin, että Uudenmaan kunnat saavat näkyvyyttä alennettuun hintaan Outdoors Finland porttaalista.

Vastuuhenkilö: Tarja Koistinen (Outdoors ohryn pj)
Rahoittaja: Uudenmaan kunnat


Uudenmaan kunnat ja matkailualueet

Kunnat ja matkailualueet voivat ostaa Luontomatkailun kehitys ry:ltä mahdollisuuden syöttää reittejä Outdoor Active porttaaliin ja sitä kautta saada näkyvyyden Outdoor Active porttaalissa sekä Outdoors Finland porttaalissa. Lisäksi kunnat ja matkailualueet voivat hyödyntää Outdoor Activen teknologiaa omilla sivuillaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti