Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy

maanantai 23. tammikuuta 2017

Miksi Johku?

laughing gull - Visit South Coast Finland
Länsi-Uudellamaalla sekä monilla muilla matkailualueilla ollaan etsitty sopivaa alueellista verkkokaupparatkaisua, jota voisi suositella alueen matkailuyrityksille.

Lumo suosittelee kaikille matkailun verkkokaupaksi Johkua.

Tässä listattuna syitä miksi. Suosittelen vahvasti käymään nämä asiat läpi myös muiden verkkokauppatoimittajien kanssa, mikäli olet miettimässä muita vaihtoehtoja.

1. Hinnoittelu on selkeä, 2,5% toteutuneesta kaupasta. Ei aloitusmaksua. Ei kuukausimaksua. Eli maksat vain, jos kauppa syntyy. Johkulla on myös sopimus Maksukaistan kanssa, joka veloittaa 2,5% toteutuneesta kaupasta. Ei kuukausimaksua.

2. Edellisestä kohdasta johtuen Johku on luotettava partneri - Johku tekee rahaa vain jos asiakas tekee rahaa. Johkulla on siis selkeä tarve tehdä mahdollisimman hyvä kauppapaikka. Kun asiakas menestyy, menestyy myös Johku.

3. Johku mahdollistaa yritysten ristiinmyynnin. Eli paikallinen hotelli voi ottaa paikallisen melontayrityksen tuotteet omille sivuille myyntiin. Asiakas voi paketoida tuotteen ja maksaa sen kerralla, mutta raha kuitenkin siirtyy suoraan palvelun tuottajalle. Jokainen yritys hallinnoi omaa kapasiteettia. Eli hotellin ei tarvitse itse syöttää melontatuotetta järjestelmään, vaan sen tekee melontayrittäjä itse. Johku mahdollistaa myös komission perimisen, mikäli yritys niin haluaa.
Ja on myös hyvä muistaa, että moni verkkokauppa ei mahdollista majoituksen ja/tai aktiviteettien syöttämistä järjestelmään.

4. Johkun hallinta on täysin mobiilioptimoitu, joten verkkokauppaa voi hallinnoida missä vain - vaikkapa kanootissa.

5. Johkulla on rajapinta Myallocator channel manageriin (kanavanhallintatyökalu), joka tarkoittaa, että kapasiteetin voi jakaa esim. Booking.com:iin, Hotels.com:iin tai kymmeniin muihin. Myös Citybreakiin. Eli majoituskapasiteetti päivittyy automaattisesti haluttuihin kanaviin, eikä yrityksen tarvitse käydä käsin "blokkaamassa" tiettyjä päiviä ja huoneita pois eri järjestelmistä.

6. Johkulla on rajapinta Zapieriin, joka mahdollistaa esim. asiakasdatan automaattisen siirron eri asiakashallintajärjestelmiin (CRM) tai muihin työkaluihin, kuten Hubspot, Sales Force, Mailchimp, jne.

7. Johku on suomalainen. Tuki on suomeksi, käyttöliittymä on suomeksi ja Johku järjestää jatkossa suomenkielisiä webinaareja, joihin voi maksutta osallistua.

8. Johku tekee tiivistä yhteistyötä Retkipaikan ja GoFinlandin kanssa. Yritys pystyy jakamaan kapasiteeti Johkun kautta automaattisesti näihin kanaviin.

9. Johkulla on rajapinta Hotellinxiin - eli ne hotellit, jotka käyttävät Hotellinx - toiminnanohjausjärjestelmää, pystyvät liittymään Johkuun rajapinnan kautta. Eli reaaliaikainen kapasitteetti päivittyy automaattisesti Johkuun.

10. Lumo, ja todennäköisesti monet muut alueet ja kunnat, ottavat Johkun käyttöön. Tämä mahdollistaa yrityksen kapasiteetin jakamisen omien sivujen lisäksi moniin muihin kanaviin. Markkinointi ja myynti tapahtuvat nykyään monikanavaisesti ja siksi on tärkeää mahdollistaa oman yrityksen tuotteiden näkyminen mahdollisimman monessa eri kanavassa - ilman suurta käsityötä.

11. Johkulla on wordpress -blugin, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että Johkuun syötetyt tiedot saadaan automaattisesti päiväittymään yrityksen nettisivuille, mikäli käytössä on siis wordpress.

12. Johkun palveluprosessin on mietitty mahdollisimman automaattiseksi. Kun asiakas on varannut tuotteen, lähtee hänelle automaattisesti halutut vahvistukset ja jälkimarkkinoinnit. Jatkossa Johku mahdollistaa myös automaattilukitukset majoituksiin pin-koodien avulla.


Koska Johkun käyttöönotto ei maksa mitään, voi sitä kokeilla ja jos homma ei toimi, voi siitä luopua. Monilla muilla käyttöönotto voi maksaa useita satoja euroja. Alueellisesti jopa tuhansia.

Mikään järjestelmä ei ole täydellinen. Maailma muuttuu ja varsinkin sähköinen maailma.
Tällä hetkellä Lumon näkökulmasta Johku on paras vaihtoehto.

Muita järjestelmiä:
BookVisit
HappyBooking
Citybreak
Comgate
Sportum
Kouta
Travius
Flying Lynx
JackRabbit
Verkkokauppoja toki löytyy satoja, mutta matkailuun erikoistuneita vähemmän. Niitäkin toki riittä...

Johku -infotilaisuus pidettiin 15.2.2017 Tammisaaressa. Voit katsoa tallenteen infosta täältä.

Kirjoitin aiheesta myös pari muuta juttua:
Verkkokauppaan liittyvää sanastoa
Alueellinen verkkokauppa


1 kommentti: